SOLENS HUS BODØ NO TOWN HALL

LOCATION

PROGRAM

FLOOR AREA

YEAR

CLIENT

STATUS

BODØ, DK

SERVICE FLOOR, OFFICES, COMMON FACILITIES, CANTEEN

6.000 M2 Extension + 5.000 M2 RENOVATION

2013

MUNICIPALITY OF BODØ

COMPETITION

BODØ’S EXISTING TOWN HALL IS ELEVATED ABOVE THE GROUND ON A PLINTH MADE OF SLATE. THE MATERIALITY CONTINUES IN THIS TOWN HALL EXTENSION, WHERE THE SURROUNDING LEVEL DIFFERENCES CREATE A TERRACED SLATE-CLAD LANDSCAPE THAT PROVIDES A COMPREHENSIVE FRAMEWORK FOR THE Usability: LECTURES, INFORMAL MEETINGS AND BREAKS ETC.

 

AN ATRIUM IS DEFINED BY FOUR FLOORS OF ADMINISTRATION PLACED ABOVE THE LANDSCAPE. MEETINGS AND BREAKS TAKE PLACE TOWARDS THE ATRIUM THAT WORKS AS A UNIFYING SOCIAL SPACE. THE OFFICE AREAS ARE ARRANGED ON THE OUTER FACADES WHERE THERE THE BEST CONDITIONS FOR DAYLIGHT AND EXTERNAL VIEWS LOCATED. THE CITY HALL'S TOP FLOOR IS A SMALLER TRANSPARENT VOLUME THAT PROVIDES A 360 DEGREE PANORAMA OF THE SURROUNDING MOUNTAINS AND FJORDS. THE VOLUME CONTAINS A PUBLIC RESTAURANT AND A CANTEEN FOR THE EMPLOYEES.

 

THE ATRIUM ROOF WORKS AS A REFLECTOR CONSISTING OF ANGLED MIRRORS THAT DISTRIBUTES THE LOW ANGLED AND SPARSE NORTH NORWEGIAN WINTER LIGHT DOWN TO THE TERRACED LANDSCAPE ON THE GROUND FLOOR.

 SOLENS HUS BODØ NO TOWN HALL
 SOLENS HUS BODØ NO TOWN HALL

LOCATION

PROGRAM

 

FLOOR AREA

YEAR

CLIENT

STATUS